Támogatók munkacsoport

Pár szóban szeretnénk bemutatni a támogató munkatársakként végzett munkánkat és azt, hogy hogyan tudunk Önökkel együttműködni a minél sikeresebb iskolaévek érdekében. A Támogató Munkacsoportot a tamogatok@kag.hu címen érik el.

BAJZA LAURA

gyógypedagógus
bajza.laura@kag.hu

Bajza Laura vagyok gyógypedagógus, pszichopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon végeztem.

A gyógypedagógia számos különböző területén dolgoztam már, de az egyetlen és igaz szerelmem a tanítás, fejlesztés, a fiatalokkal való közös munka. Jelenleg az iskolában egyéni és kiscsoportos fejlesztéseket tartok.
Hiszek abban, hogy mindenki a maga páratlan és egyedi módján különleges – a mi feladatunk pusztán annyi, hogy ehhez mérten oktassuk és segítsük a diákjainkat.
“Az oktatás nem egy csöbör megtöltése, hanem a tűz fellobbantása.”
/William Butler Yeats/

DAN-KISS VIKTÓRIA

gyógypedagógus
dkv@kag.hu

Dan – Kiss Viktória, gyógypedagógus vagyok.  A Támogatók csapatán belül – egyéni és csoportos foglalkozás keretében – elsősorban autizmus specifikus fejlesztést valamint beilleszkedési, tanulási és magatartászavarral élő fiatalok közösségbe való beilleszkedését, iskolai készségeinek fejlesztését végzem. A felmerülő iskolai nehézségek, problémák valójában a tanuló egyéni fejlődés útjának mérföldkövei, amelyet érdemes szem előtt tartanunk. Hiszek az átkeretezésben, abban, hogy „ha nyitottak vagyunk a keret kicserélésére, akkor megláthatunk egy nagyobb képet, és észrevehetjük azokat a részleteket, amelyek egy másfajta történetet mesélnek el” a gyerekekről. Ennek alapja pedig a tanulóval, szülővel, pedagógusokkal és az iskolapszichológussal való együttgondolkodás.

FŰZI KATALIN

gyógypedagógus, a Támogatók munkacsoport koordinátora
fuzi.katalin@kag.hu

Fűzi Katalin vagyok, gyógypedagógus. Feladatom a sajátos nevelési igényű illetve a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel élő tanulók támogatása, segítése. A támogatás egyéni és kiscsoportos foglalkozás keretében történik. Speciális módszerekkel, személyre szabott fejlesztési terv alapján segítem a tanulóim iskolai beilleszkedését és sikerét. Fontos számomra a közös gondolkozás és a harmonikus együttműködés a gyermeket tanító pedagógusokkal és a szülőkkel is. „Szeretném, ha a szíved mélyén elhinnéd, hogy bármire képes vagy, amit el szeretnél érni, csak ne add fel, és haladj tovább bátran célozva a csillagokat!”

JÁMBOR KATA

gyógypedagógus
jambor.kata@kag.hu

Jámbor Kata vagyok, fejlesztőpedagógus, Komplex Mozgásterápis fejlesztő és gyógypedagógus hallgató. A fejlesztés menetében a neurológiai szempontokat részesítem előnyben. Hiszek abban, hogy a tanuláshoz sokfajta stressz kapcsolódhat és ezek enyhítésével javulhat az iskolai teljesítmény. Fontosnak tartom, hogy közösen dolgozzunk, ötleteljünk a gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal együtt. “Mondd el és elfelejtem, tanítsd meg és talán emlékszem, vonj be és megtanulom” – Benjamin Franklin

PATAKI ANGELIKA

iskolapszichológus
pataki.angelika@kag.hu

Pataki Angelika, iskolapszichológus

Második évemet kezdem iskolapszichológusként, a Kürt Alapítványi Gimnázium mellett egy másik budapesti gimnáziumban is dolgozom. Tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon végeztem, elsősorban kamaszok és fiatal felnőttek elakadásaira specializálódtam. Személyközpontú tanácsadási keretben egzisztenciális és kritikai pszichológiai fókusszal dolgozom, továbbá gyakran merítek a művészetterápiás eszköztárból. Az egyéni tanácsadás során a kliens és az iskolapszichológus azzal a céllal találkozik pár alkalommal, hogy egy hozott problémát feltárjanak és a kliens erőforrásait feltérképezzék. A diákok gyakran fordulnak hozzám önismereti és pályaorientációs kérdésekkel, illetve párkapcsolati, családi, osztálybeli konfliktusok és krízisek esetén. A szülők nevelési kérdések és családi nehézségek esetén szoktak felkeresni. A feltétel nélküli elfogadás a segítő kapcsolat alapja. Célom egy olyan oldott és bizalmas légkör megteremtése, melyben a kliens számára lehetőség nyílik új nézőpontok és összefüggések felfedezésére. Nagy hangsúlyt fektetek a saját viselkedésünk, gondolataink és érzéseink feletti személyes ráhatásunkra a tudatosítás és reflexió által. Hiszem, hogy minden tanácsadási folyamat és alkalom egyedi, így rugalmas és nyitott módon figyelek a kliensre. Az egyéni konzultációhoz előzetes bejelentkezés szükséges, amit a pataki.angi@kag.hu címen vagy szünetben lehet egyeztetni. Szeretettel várom a hozzám fordulókat!

VADÁSZ EDIT

gyógypedagógiai asszisztens
vadasz.edit@kag

Vadász Edit gyógypedagógiai asszisztens vagyok, és feladatom, hogy segítsem a gyógypedagógusok és a pedagógusok munkáját. 2001-ben végeztem gyógypedagógiai asszisztensként. Több területen is dolgoztam, többféle korosztállyal. Autizmus specifikus ABA terápiás képzést végeztem.A középiskolai korosztállyal való munkámat a 2014-ben befejezett ifjúságsegítő felsőoktatási szakképzésben szerzett ismeretek is segítik.

VARGA FANNI

iskolapszichológus

Varga Fanni vagyok, iskolapszichológus. A Kürtbe járó diákok lelki egészségvédelmét támogatom, és segítem őket a tanulás és a kamaszkori identitásfejlődés során tapasztalt nehézségekkel való szembenézésben. Munkám során a pedagógusok és a szülők épp úgy felkereshetnek oktatási és nevelési dilemmákkal, mint a diákok. Ha olyan élethelyzet adódik, amit szívesen megosztanál egy segítő szakemberrel, fordulj hozzám bizalommal.