Kedves Családok,

az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) összesítése alapján szinte már egész Magyarország a legsúlyosabb járványügyi besorolásban van.

A vezetőségi értekezleteken folyamatosan előkerül a téma: a rendelkezésre álló adatok alapján milyen belső intézkedéseket tegyünk, előírjuk-e újra a maszkhasználatot az iskolában.

Közben azt tapasztaljuk, hogy bizonyos intézmények már saját hatáskörben döntenek a szigorításról, egyre több helyen kötelezővé teszik a maszk viselését.

Szeretnénk minél tovább, minél többen élvezni a jelenléti oktatás előnyeit, lehetőségeit.

Úgy gondoljuk, elkerülhetetlenné vált, hogy meghozzuk az alábbi döntést:
 csütörtöktől zárt térben kötelezővé tesszük a szájat és orrot eltakaró maszk hordását.

(Ezen a napon – a múlt heti nyílt naphoz hasonlóan – délelőtt amúgy is viselni kellene maszkot. Emlékeztetőül: a 0-1. óra elmarad, a 2-3-4. óra nyílt óra, az 5-6-7. óra idejében pedig a filozófia világnapja eseményén vesz részt minden osztály.)

Ha valakin nincs maszk, őt először figyelmeztetjük arra, hogy vegye föl, majd a második ilyen esetnél haza fogjuk küldeni, a nap további részére igazolatlan órák kerülnek be az e-naplóba.

Az osztályfőnökök bővebben is foglalkoznak majd a témával minden osztályban.

Bízzunk benne, hogy ezzel a sokunknak nem kellemes, de szükséges lépéssel megakadályozhatjuk a járvány további terjedését, legalább az iskola falain belül!

Előre is köszönjük mindenki támogató együttműködését! 

Üdvözlettel, a Vezetőség nevében:

Perge Gergely
operatív vezető