Kitűzött hírek

Jelenleg nincs kitűzött hír.

Hírek

Map_U - új diákvállalkozás projekt

A diákvállalkozások tanóra keretében diákjaink új projektje bekerült a legjobb 50 vállalkozói ötlet közé, az EdisonKids versenyen.

Ahol a szárazföld véget ér és a tenger kezdődik

Február végén és március elején egy portugál iskola (Real Colégio de Portugal) fogadott 12 diákot és 2 tanárt iskolánkból. Olvassátok az eseménydús napokról készült beszámolót!

Szóbeli felvételi hét beosztás

Szeretettel fogadtuk a jelentkezéseket! A jelentkezőknek március 5-8. között szóbeli felvételi vizsgánkon kell részt venniük, mely vizsga egy kötetlen beszélgetésből és egy csoportos feladatból áll.

Tavasz a Kürtben

Felfrissültek növényeink, új lakókkal gazdagodtak virágágyásaink. Kívül-belül várjuk a tavaszt a kürtben.

Szóbeli felvételi hét

A szóbeli felvételi hét március 5-8-ig lesz nálunk. A pontos időpontot, hogy az adott gyerkőc melyik napra és hány órára került beosztásra, legkésőbb február 29-én reggel tesszük közzé.

Jane Goodall Intézet az iskolában

Február 14-én újra a gorillákkal és a természetvédelemmel foglalkoztunk! A gorilla-projekt lezáráseként a nyek évfolyam egy különleges előadáson vett részt a tornateremben.

Erasmus Bresciában

2024. január 21.-27. között az iskolából 14 diák, két kísérőtanár az olaszországi Bresciába látogatott, hogy egy hetet töltsön ott; megismerve a helyi olasz kultúrát, az oktatási rendszert és az embereket.

Valenciában jártunk

Február elején 16 diákunk két kísérő tanárral csereprogramon vett részt Valenciában, Spanyolországban az Erasmus keretein belül.

Nemzetközi workshop Lisszabonban

Február 5-én elutaztunk 11 fő 10-es diákkal Lisszabonba, ahol egy nemzetközi workshopon vettünk részt az Anthropolis Egyesület szervezésében, ami egy szeptember óta tartó képzés következő állomása volt.

Egyéni sakk diákolimpia

Február 5-én tartották a József Attila Gimiben a kerületi egyéni sakk diákolimpiát, ahol iskolánk színeit 5 diákunk képviselte.

Fontos szóbeli felvételivel kapcsolatos információ!

Amennyiben beadják a jelentkezésüket iskolánkba, szóbeli felvételire, kérjük töltsék ki az alábbi adategyeztető kérdőívet. Az adatlap kitöltése nem minősül hivatalos jelentkezésnek! Az adatlap azonban fontos eleme a gördülékeny szóbeli felvételinek!‍

Nyílt nap jelentkezés 2024.01.25.

Megnyílt a jelentkezés a január 25-i nyílt napunkra. Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, szülőket.

Központi írásbeli vizsga a Kürtben

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Kürt Alapítványi Gimnáziumban (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 5/b.) tartandó központi írásbeli vizsga időpontja: 2024. január 20. szombat, 10:00 óra.

Digitális Pedagógus Díjat nyert iskolánk két tanára

2023. december 6-án, A tanulás jövője - Együtt a fejlődés útján konferencián került sor az idei Digitális Pedagógus Díjak ünnepélyes átadására, ahol a projektek kategóriájában iskolánk két tanárát, Győrössy Krisztinát és Nagy Irént is a díjazottak között láthattuk.

Kakaó Gengszterek a Rendőrmúzeumban

A Kakaó Gengszerek 2023.11.28-án a Mosonyi utcában található Rendőrmúzeumba látogattak, ahol fontos és új ismeretekre tettek szert.