Vegán főzőszakkör 2. alkalma

Publikálva:
March 18, 2021

Kedves Kollégák és Diákok!

Mindenkit szeretettel várunk az ONLINE VEGÁN FŐZŐ SZAKKÖRön, hétvégenként a Discordon a jóga teremben. Az első alkalom nagyon jól sikerült, finomakat főztünk 🙂

Ezen a héten vöröslencse levest, vöröslencse pástétomot, kölesfasírtot és paradicsom csatnit készítünk.

Hozzávalók:

15 dkg köles
20 dkg vöröslencse
5-10 dkg zabpehely
2-3 db vörös vagy lilahagyma
1 db fokhagyma
1-2 db TV paprika, vagy kápia
2-3 db sárgarépa
3-4 db erőspaprika
1 db citrom
olaj
vegán margarin
mustár
friss gyömbér
1 kg paradicsom vagy 1 l sűrű paradicsomlé

fűszerek: babérlevél, köménymag, kurkuma, curry, chili, bors, pirospaprika, majoranna, fekete mustármag, koriander, római kömény, szegfűszeg, fahéj

Ha valamelyik alapanyagot, fűszert nem tudtok beszerezni, semmi gond, kreatívan helyettesítjük valami mással 🙂

Jöjjön akit érdekel és szeret főzőcskézni, eszegetni! Örömmel látjuk a családtagokat is!

Üdv,
Ági

Szakkör oldala további információért