Online indul a vegán főzőszakkör

Publikálva:
March 8, 2021

Kedves Kollégák és Diákok!

Mindenkit szeretettel várunk az ONLINE VEGÁN FŐZŐ SZAKKÖRön, hétvégenként a Discordon a jóga teremben (Kürt szerver). Az első alkalom most szombaton lesz 03.13.- án 15.00 órától.

A vegán főző szakkört áthelyezzük egy időre a saját konyhánkba. Mindig nagyon fontos az egészséges táplálkozás, de most még annál is fontosabb, mint eddig volt! S ha ez azzal jár, hogy finom ételeket kell ennünk, akkor az duplán jó!

Az első alkalommal tandori rotit és tofu sabjit készítünk salátával és laddut ( édesség). A hozzávalókat most Nektek kell beszerezni! Ezek pedig:

liszt,
olaj,
tofu ( ne az Intersparost, az nem finom. A Lidliben a marinált vagy a bazsalikomos finom)
paradicsom szósz, vagy lé, vagy friss
lila hagyma
fokhagyma
napraforgómag beáztatva éjszakára, vagy pár órára
szezámmag, tökmag, napraforgómag vagy valamilyen olajos mag ami van otthon, több féle
jégsaláta, sárgarépa, paprika, paradicsom, olajbogyó, citrom aszalt gyümölcsök( pl. datolya, áfonya, mazsola)

fűszerek: babérlevél, fahéj, szegfűszeg, chili, kurkuma, kardamom mag, garam masala, koriander, római kömény, friss és por gyömbér,( ha nincs minden fűszer, majd kiváltjuk azzal ami van otthon)

Mennyiséget nem írtam, majd kikalkuláljuk együtt, attól függően, hogy ki hány főre fog főzni 🙂

Jöjjön akit érdekel és szeret főzőcskézni, eszegetni! Örömmel látjuk a családtagokat is! Üdv, Ági